Jogurtový krém

Ingredience


Citrony 1 ks
Cukr krupice 80 g
Cukr vanilka 3 kávová lžička
Jogurt bílý 400 g
Limetka 1 ks
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Voda pitná 4 polévková lžíce
Želatina 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátky bílé želatiny necháme 6 minut bobtnat ve studené vodě, pak ji vymačkáme.
  2. Žloutky utřeme s cukry do pěny, přidáme jogurt, vymačkanou šťávu z limetky a citronu a kůru z limetky.
  3. Vodu zahřejeme a necháme v ní rozpustit želatinu, vmícháme do ní jogurtový krém a necháme ho asi 20 minut v lednici, až dobře ztuhne. Dáme do misek a podáváme.