Jogurtový krém
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
80 g |
Cukr vanilka |
3 kávová lžička |
Jogurt bílý |
400 g |
Limetka |
1 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
4 polévková lžíce |
Želatina |
100 g |
-
Doba přípravy: 12 min
-
Doba vaření: 1 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plátky bílé želatiny necháme 6 minut bobtnat ve studené vodě, pak ji vymačkáme.
- Žloutky utřeme s cukry do pěny, přidáme jogurt, vymačkanou šťávu z limetky a citronu a kůru z limetky.
- Vodu zahřejeme a necháme v ní rozpustit želatinu, vmícháme do ní jogurtový krém a necháme ho asi 20 minut v lednici, až dobře ztuhne. Dáme do misek a podáváme.