Ovocný tvarohový krém

Ingredience


Citrony 0.5 ks
Cukr krupice 2 polévková lžíce
Cukr vanilka 2 polévková lžíce
Hroznové víno 250 g
Likér Grand Marnier 2 polévková lžíce
Pomeranče 3 ks
Pomerančová kůra 0.5 kávová lžička
Tvaroh měkký - nízkotučný 400 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Zakysaná smetana 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dva pomeranče oloupeme, odstraníme bílá vlákna a rozdělíme na dílky. Z posledního pomeranče a z citrónu vymačkáme šťávu.
  2. Tvaroh smícháme se žloutky, smetanou, šťávami, likérem, pomerančovou kůrou a cukry.
  3. Upravíme na čtyři misky nebo talířky, ozdobíme dílky pomeranče, kuličkami modrého vína a ihned podáváme.