Ovocný tvarohový krém
Ingredience
Citrony |
0.5 ks |
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
2 polévková lžíce |
Hroznové víno |
250 g |
Likér Grand Marnier |
2 polévková lžíce |
Pomeranče |
3 ks |
Pomerančová kůra |
0.5 kávová lžička |
Tvaroh měkký - nízkotučný |
400 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Zakysaná smetana |
100 g |
-
Doba přípravy: 12 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Dva pomeranče oloupeme, odstraníme bílá vlákna a rozdělíme na dílky. Z posledního pomeranče a z citrónu vymačkáme šťávu.
- Tvaroh smícháme se žloutky, smetanou, šťávami, likérem, pomerančovou kůrou a cukry.
- Upravíme na čtyři misky nebo talířky, ozdobíme dílky pomeranče, kuličkami modrého vína a ihned podáváme.