Tvarohové lívanečky
Ingredience
Citronová kůra |
2 špetka |
Máslo čerstvé |
40 g |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná celozrnná |
100 g |
Olej slunečnicový |
50 ml |
Sůl |
1 špetka |
Tresť vanilková |
2 špetka |
Tvaroh jemný |
400 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 16 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Máslo a med utřeme do pěny, postupně přidáváme vejce, nastrouhanou citrónovou kůru, vanilku a sůl. Nakonec vmícháme celozrnnou mouku a tvaroh.
- Ve větší pánvi rozpálíme olej a pečeme lívanečky, z každé strany asi 4 minuty.
- Hotové lívanečky dáme na talíře a ihned podáváme.