Sýrový nákyp se špenátem
Ingredience
Máslo čerstvé |
40 g |
Smetana 12% (konzumní) |
50 ml |
Špenátový protlak mražený |
200 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 30% |
60 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Smetanu, část nastrouhaného sýru a sůl vmícháme do rozmrazeného špenátu. Přimícháme žloutky a sníh ušlehaný z bílků.
- Směs vložíme do vymaštěného pekáčku a povrch posypeme zbylým sýrem a poklademe vločkami másla. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
- Podáváme s vařenými bramborami.