Zapékané filé s houbami
Ingredience
Brambory vařené |
200 g |
Česnek |
2 stroužek |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Filé z aljašské tresky |
300 g |
Houby čerstvé |
100 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
1 dl |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 30% |
20 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Do vymazané zapékací mísy urovnáme vařené brambory nakrájené na plátky, osolíme je a opepříme. Přidáme porce filé povařené v osolené vodě a nakonec podušené, nadrobno nakrájené houby s utřeným česnekem.
- Mléko rozmícháme s vejci a nastrouhaným sýrem. Směsí zalijeme pokrm a zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
- Na talíři obložíme filé plátky omytých rajčat a ozdobíme pažitkou. Podle chuti pokapeme citronovou šťávou.