Zapékané filé s houbami

Ingredience


Brambory vařené 200 g
Česnek 2 stroužek
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Filé z aljašské tresky 300 g
Houby čerstvé 100 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mléko polotučné 1 dl
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 30% 20 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do vymazané zapékací mísy urovnáme vařené brambory nakrájené na plátky, osolíme je a opepříme. Přidáme porce filé povařené v osolené vodě a nakonec podušené, nadrobno nakrájené houby s utřeným česnekem.
  2. Mléko rozmícháme s vejci a nastrouhaným sýrem. Směsí zalijeme pokrm a zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
  3. Na talíři obložíme filé plátky omytých rajčat a ozdobíme pažitkou. Podle chuti pokapeme citronovou šťávou.