Filé s křenovou omáčkou

Ingredience


Citronová kůra 1 špetka
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Filé z aljašské tresky 300 g
Hovězí vývar základní 6 polévková lžíce
Křen 40 g
Máslo čerstvé 10 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté porce filé osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Potom je opečeme po obou stranách na oleji.
  2. Máslo utřeme se žloutkem, vmícháme mouku, citronovou šťávu a kůru a postupně přiléváme vývar. Směs postavíme do horké vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Nakonec přimícháme najemno nastrouhaný křen.
  3. Omáčku nalijeme na opečené filé a podáváme.
  4. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.