Filé s křenovou omáčkou
Ingredience
Citronová kůra |
1 špetka |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Filé z aljašské tresky |
300 g |
Hovězí vývar základní |
6 polévková lžíce |
Křen |
40 g |
Máslo čerstvé |
10 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Omyté porce filé osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Potom je opečeme po obou stranách na oleji.
- Máslo utřeme se žloutkem, vmícháme mouku, citronovou šťávu a kůru a postupně přiléváme vývar. Směs postavíme do horké vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Nakonec přimícháme najemno nastrouhaný křen.
- Omáčku nalijeme na opečené filé a podáváme.
- Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.