Pikantní fazole

Ingredience


Cibule 100 g
Cukr krupice 1 kávová lžička
Fazole bílé 200 g
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Okurky nakládané 100 g
Olej rostlinný 30 ml
Paprika sterilovaná 100 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sardelové řezy 10 g
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fazole předem namočené uvaříme v téže vodě doměkka, scedíme je a necháme okapat.
  2. Uvařené fazole promícháme s oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí, na kostičky nakrájenými okurkami a nadrobno nakrájenými sterilovanými paprikami.
  3. Salát ochutíme rozetřenými sardelovými řezy a zalijeme nálevem připraveným z oleje, octa, pepře, soli a cukru.