Pikantní fazole
Ingredience
Cibule |
100 g |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Fazole bílé |
200 g |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Okurky nakládané |
100 g |
Olej rostlinný |
30 ml |
Paprika sterilovaná |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sardelové řezy |
10 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Fazole předem namočené uvaříme v téže vodě doměkka, scedíme je a necháme okapat.
- Uvařené fazole promícháme s oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí, na kostičky nakrájenými okurkami a nadrobno nakrájenými sterilovanými paprikami.
- Salát ochutíme rozetřenými sardelovými řezy a zalijeme nálevem připraveným z oleje, octa, pepře, soli a cukru.