Vepřová plec na hrášku
Ingredience
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Hovězí vývar základní |
0.5 l |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
400 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vepřová plec |
400 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytou vepřovou plec nakrájíme na kostky a za stálého míchání opékáme na oleji, až se šťáva vydusí na tuk. Zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme trochou vývaru. Dobře rozmícháme, osolíme a dusíme doměkka. Během dušení maso občas zamícháme a podlijeme vodou.
- K měkkému masu přidáme okapaný hrášek, podle chuti osladíme a ještě krátce podusíme.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží.