Vepřová plec na hrášku

Ingredience


Cukr krupice 1 kávová lžička
Hovězí vývar základní 0.5 l
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 400 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vepřová plec 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytou vepřovou plec nakrájíme na kostky a za stálého míchání opékáme na oleji, až se šťáva vydusí na tuk. Zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme trochou vývaru. Dobře rozmícháme, osolíme a dusíme doměkka. Během dušení maso občas zamícháme a podlijeme vodou.
  2. K měkkému masu přidáme okapaný hrášek, podle chuti osladíme a ještě krátce podusíme.
  3. Podáváme s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží.