Srnčí řízky s červeným zelím

Ingredience


Brambory vařené 200 g
Cibule 60 g
Kmín celý 1 kávová lžička
Slanina vepřová 100 g
Srnčí kýta 300 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 250 ml
Zelí hlávkové červené 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z omyté srnčí kýty odkrojíme přes vlákno dva řízky, odblaníme je a lehce naklepeme.
  2. Maso opečeme na rozškvařené slanině, přidáme oloupanou, na jemno pokrájenou cibuli, osmahneme, podlijeme vodou a dusíme do měkka.
  3. Podáváme s vařenými bramborami a syrovým červeným zelím nakrájeným na nudličky, osoleným, okmínovaným. Zalí můžeme spařit horkým nálevem.