Srnčí řízky s červeným zelím
Ingredience
Brambory vařené |
200 g |
Cibule |
60 g |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Slanina vepřová |
100 g |
Srnčí kýta |
300 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
250 ml |
Zelí hlávkové červené |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Z omyté srnčí kýty odkrojíme přes vlákno dva řízky, odblaníme je a lehce naklepeme.
- Maso opečeme na rozškvařené slanině, přidáme oloupanou, na jemno pokrájenou cibuli, osmahneme, podlijeme vodou a dusíme do měkka.
- Podáváme s vařenými bramborami a syrovým červeným zelím nakrájeným na nudličky, osoleným, okmínovaným. Zalí můžeme spařit horkým nálevem.