Srnčí kýta na jalovci

Ingredience


Cibule 100 g
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Jalovec 5 ks
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 10 g
Mrkev kořen 100 g
Slivovice 2 polévková lžíce
Srnčí kýta 200 g
Sůl 1 kávová lžička
Vývar z hovězích kostí 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytou srnčí kýtu nakrájíme přes vlákno, maso osolíme a zprudka opečeme z obou stran na části másla.
  2. Na zbylém másle osmažíme oloupanou, nadrobno pokrájenou mrkev, cibuli, přidáme jalovec, na zeleninu vložíme opečené maso a podlijeme vývarem (nebo vodou). Dusíme do měkka.
  3. Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a přilijeme slivovici, předem zapálenou v kastrůlku. Povaříme, podle potřeby zředíme vývarem, přecedíme, nakonec přidáme citronovou šťávu a kousek másla.
  4. Omáčku nalijeme na kýtu a podáváme s knedlíky.