Srnčí kýta na jalovci
Ingredience
Cibule |
100 g |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Jalovec |
5 ks |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Slivovice |
2 polévková lžíce |
Srnčí kýta |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar z hovězích kostí |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytou srnčí kýtu nakrájíme přes vlákno, maso osolíme a zprudka opečeme z obou stran na části másla.
- Na zbylém másle osmažíme oloupanou, nadrobno pokrájenou mrkev, cibuli, přidáme jalovec, na zeleninu vložíme opečené maso a podlijeme vývarem (nebo vodou). Dusíme do měkka.
- Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a přilijeme slivovici, předem zapálenou v kastrůlku. Povaříme, podle potřeby zředíme vývarem, přecedíme, nakonec přidáme citronovou šťávu a kousek másla.
- Omáčku nalijeme na kýtu a podáváme s knedlíky.