Celerová omáčka s vejci

Ingredience


Celer bulvový 80 g
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 0.5 l
Zakysaná smetana 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z mouky a másla připravíme světlou jíšku a zředíme ji vodou. Přidáme oloupaný, nadrobno nakrájený celer a uvaříme do měkka.
  2. Potom omáčku přecedíme, celer do ní prolisujeme a přidáme zakysanou smetanu. Podle chuti osolíme a okyselíme citronovou šťávou.
  3. Vejce rozklepneme do malého množství okyselené vařící vody, když se začne bílek srážet, obalíme jej lžící kolem žloutku, odstavíme a necháme chvíli v horké vodě stát.
  4. Vejce upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.
  5. Podáváme s vařenými bramborami.