Celerová omáčka s vejci
Ingredience
Celer bulvový |
80 g |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
0.5 l |
Zakysaná smetana |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Z mouky a másla připravíme světlou jíšku a zředíme ji vodou. Přidáme oloupaný, nadrobno nakrájený celer a uvaříme do měkka.
- Potom omáčku přecedíme, celer do ní prolisujeme a přidáme zakysanou smetanu. Podle chuti osolíme a okyselíme citronovou šťávou.
- Vejce rozklepneme do malého množství okyselené vařící vody, když se začne bílek srážet, obalíme jej lžící kolem žloutku, odstavíme a necháme chvíli v horké vodě stát.
- Vejce upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.
- Podáváme s vařenými bramborami.