Vejce s rajčaty na oleji

Vejce s rajčaty na oleji - obrázek

Ingredience


Cibule 100 g
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 400 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Gouda 30% 60 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Oloupanou, jemně pokrájenou cibuli spolu s připravenými rajčaty podusíme na oleji, až se šťáva z poloviny vydusí.
  2. Vzniklou horkou kaši upravíme na nahřáté talíře, na povrch položíme rozpůlená, na hniličku uvařená vejce. Osolíme, opepříme a posypeme nastrouhaným sýrem.
  3. Podáváme s tmavým chlebem.