Vejce s rajčaty na oleji
Ingredience
Cibule |
100 g |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
400 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Gouda 30% |
60 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Oloupanou, jemně pokrájenou cibuli spolu s připravenými rajčaty podusíme na oleji, až se šťáva z poloviny vydusí.
- Vzniklou horkou kaši upravíme na nahřáté talíře, na povrch položíme rozpůlená, na hniličku uvařená vejce. Osolíme, opepříme a posypeme nastrouhaným sýrem.
- Podáváme s tmavým chlebem.