Vepřové kotlety na křenu

Ingredience


Křen 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Vepřové kotlety 4 ks
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kotlety omyjeme, maso částečně odřízneme od kosti, na okrajích nařízneme. Lehce naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce.
  2. Kotlety po obou stranách zprudka opečeme na rozehřátém másle a oleji, opepříme, podlijeme horkou vodou (nebo vývarem). Za občasného podlévání dusíme do měkka.
  3. Nakonec ke kotletám přidáme nastrouhaný křen a vše prohřejeme.
  4. Podáváme s vařenými bramborami.