Vepřové kotlety na křenu
Ingredience
Křen |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřové kotlety |
4 ks |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kotlety omyjeme, maso částečně odřízneme od kosti, na okrajích nařízneme. Lehce naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce.
- Kotlety po obou stranách zprudka opečeme na rozehřátém másle a oleji, opepříme, podlijeme horkou vodou (nebo vývarem). Za občasného podlévání dusíme do měkka.
- Nakonec ke kotletám přidáme nastrouhaný křen a vše prohřejeme.
- Podáváme s vařenými bramborami.