Kyjevské játrové špízy
Ingredience
Jablka |
4 ks |
Játra vepřová |
500 g |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěná, odblaněná a omytá játra nakrájíme na malé plátky. Slaninu a omytá jablka pokrájíme na kousky, střídavě s je játry napichujeme na jehly. Vše potřeme olejem a mírně opepříme.
- Špízy grilujeme přibližně 4 minuty, během grilování je občas potřeme olejem.
- Hotový pokrm upravíme na talíře a osolíme.
- Podáváme s čerstvým chlebem.