Kapr v sýrové omeletě
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Kapr obecný |
1000 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
200 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Porce kapra omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet.
- Potom maso osolíme a krátce opečeme po obou stranách na oleji. Porce přendáme na jinou pánev s rozehřátým olejem, zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem, solí a nastrouhaným sýrem, rychle zapečeme v horké troubě.
- Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami.