Candát na rajčatech a žampionech
Ingredience
Candát obecný |
1000 g |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
120 g |
Paprika mletá sladká |
2 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
250 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Žampiony čerstvé |
250 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Candáta vykucháme, omyjeme a osušíme. Maso osolíme, okmínujeme a dusíme na polovině másla.
- Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Přidáme očištěné žampiony pokrájené na tenké plátky, osolíme, posypeme mletou paprikou a podusíme na zbylém másle doměkka.
- Hotovou rybu upravíme na mísu a obložíme rajčaty se žampiony. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou.