Candát na rajčatech a žampionech

Ingredience


Candát obecný 1000 g
Kmín celý 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 120 g
Paprika mletá sladká 2 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata 250 g
Sůl 2 kávová lžička
Žampiony čerstvé 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Candáta vykucháme, omyjeme a osušíme. Maso osolíme, okmínujeme a dusíme na polovině másla.
  2. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Přidáme očištěné žampiony pokrájené na tenké plátky, osolíme, posypeme mletou paprikou a podusíme na zbylém másle doměkka.
  3. Hotovou rybu upravíme na mísu a obložíme rajčaty se žampiony. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou.