Salát z garnátů a pomela

Ingredience


Chilli paprička 6 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Garnát obecný 300 g
Kokos - mletý (Kopra) 3 polévková lžíce
Koriandr čerstvý 10 g
Limetková šťáva 1 polévková lžíce
Máta 20 g
Omáčka rybí 1 polévková lžíce
Pomelo 1 ks
Šalotka 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce dáme vodu a přivedeme ji k varu, ponoříme garnáty a přibližně 3 minuty je vaříme. Poté vodu slijeme a necháme garnáty vychladnout.
  2. Mezitím oloupeme pomelo,a naporcujeme na čtvrtky. Dílky pomela zbavíme slupky, nakrájíme na malé kousky.
  3. Ve větší misce opatrně smícháme pomelo, garnáty, pražený kokos, šalotku, chilli papričky, mátu a listy koriandru.
  4. Na zálivku použijeme rybí omáčku, limetkovou šťávu, cukr a chilli papričky.
  5. Těsně před podáváním přelijeme salát zálivkou a lehce promícháme, aby se chuť promíchala. Posypeme kolečky šalotky.