Kapří tokáň
Ingredience
Kapr obecný |
1000 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
120 g |
Paprika mletá sladká |
50 g |
Sádlo škvařené |
150 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno červené |
400 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a omyté porce kapra nakrájíme na proužky široké přibližně 2 cm a dlouhé 5 cm. Maso osolíme, poprášíme moukou smíchanou s paprikou a opečeme po všech stranách na pánvi na rozehřátém sádle.
- Chvíli před dopečením kapra podlijeme červeným vínem a ještě asi 5 minut povaříme.
- Porce upravíme na nahřáté talíře, podáváme s opečenými bramborami.