Štika na paprice
Ingredience
Cibule |
100 g |
Máslo čerstvé |
120 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
2 polévková lžíce |
Štika obecná |
1000 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zakysaná smetana |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a omyté porce štiky osolíme a necháme chvíli odležet v chladu. Potom maso obalíme v mouce, smíchané s mletou paprikou.
- Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle, vložíme porce štiky, zvolna dusíme přibližně 15 minut do měkka.
- Nakonec přidáme zakysanou smetanu a povaříme ještě 5 minut.
- Porce štiky upravíme na mísu a přelijeme omáčkou.
- Podáváme s rýží nebo s bramborem.