Štika na paprice

Ingredience


Cibule 100 g
Máslo čerstvé 120 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 2 polévková lžíce
Štika obecná 1000 g
Sůl 1 kávová lžička
Zakysaná smetana 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté porce štiky osolíme a necháme chvíli odležet v chladu. Potom maso obalíme v mouce, smíchané s mletou paprikou.
  2. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle, vložíme porce štiky, zvolna dusíme přibližně 15 minut do měkka.
  3. Nakonec přidáme zakysanou smetanu a povaříme ještě 5 minut.
  4. Porce štiky upravíme na mísu a přelijeme omáčkou.
  5. Podáváme s rýží nebo s bramborem.