Candát namodro
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Candát obecný |
1000 g |
Citrony |
1 ks |
Máslo čerstvé |
40 g |
Nové koření celé |
5 ks |
Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
5 ks |
Petržel - nať |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2 l |
Zelenina kořenová |
100 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěného a vykuchaného candáta osolíme a zavážeme do tenkého plátna.
- Do kastrolu vlijeme vodu s octem a solí, vložíme očištěnou, nakrájenou zeleninu, koření a zabaleného candáta. Vaříme asi 20 minut. Uvařeného candáta necháme v kastrolu vychladnout.
- Rybu opatrně vyjmeme z plátna a upravíme na mísu. Polijeme horkým máslem a ozdobíme plátky omytého citronu a snítkou petrželky.
- Podáváme s vařenými bramborami.