Candát namodro

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Candát obecný 1000 g
Citrony 1 ks
Máslo čerstvé 40 g
Nové koření celé 5 ks
Ocet kvasný lihový 2 polévková lžíce
Pepř černý celý 5 ks
Petržel - nať 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2 l
Zelenina kořenová 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěného a vykuchaného candáta osolíme a zavážeme do tenkého plátna.
  2. Do kastrolu vlijeme vodu s octem a solí, vložíme očištěnou, nakrájenou zeleninu, koření a zabaleného candáta. Vaříme asi 20 minut. Uvařeného candáta necháme v kastrolu vychladnout.
  3. Rybu opatrně vyjmeme z plátna a upravíme na mísu. Polijeme horkým máslem a ozdobíme plátky omytého citronu a snítkou petrželky.
  4. Podáváme s vařenými bramborami.