Pstruh na smetaně

Ingredience


Citrony 1 ks
Máslo čerstvé 70 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Pstruh 1000 g
Smetana 12% (konzumní) 250 ml
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a vykuchané pstruhy osolíme a opečeme na másle (z každé strany přibližně 5 minut). Podlijeme vínem, okořeníme špetkou muškátu a pod pokličkou zvolna dusíme 12 - 15 minut.
  2. Nakonec přilijeme smetanu, podle potřeby dochutíme.
  3. Pstruhy upravíme na talíře, ozdobíme plátkem omytého citronu a snítkou petrželky.
  4. Podáváme s opečenými bramborami.