Pstruh na smetaně
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Máslo čerstvé |
70 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Pstruh |
1000 g |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a vykuchané pstruhy osolíme a opečeme na másle (z každé strany přibližně 5 minut). Podlijeme vínem, okořeníme špetkou muškátu a pod pokličkou zvolna dusíme 12 - 15 minut.
- Nakonec přilijeme smetanu, podle potřeby dochutíme.
- Pstruhy upravíme na talíře, ozdobíme plátkem omytého citronu a snítkou petrželky.
- Podáváme s opečenými bramborami.