Úhoř na česneku
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Citrony |
1 ks |
Ocet kvasný lihový |
2 kávová lžička |
Olej rostlinný |
80 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Úhoř říční |
1000 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Úhoře stáhneme z kůže, vykucháme, omyjeme a nakrájíme na porce. Maso grilujeme po každé straně asi 3 minuty, potom porce vložíme na pánev s olejem, česnekem utřeným se solí a bobkovým listem. Smažíme asi 10 minut. Úhoře pokapeme octem, opepříme, přisolíme a dosmažíme do měkka.
- Maso upravíme na mísu, ozdobíme dílky citronu a snítkou petrželky.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo bílým pečivem.