Úhoř na česneku

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 2 stroužek
Citrony 1 ks
Ocet kvasný lihový 2 kávová lžička
Olej rostlinný 80 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Úhoř říční 1000 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Úhoře stáhneme z kůže, vykucháme, omyjeme a nakrájíme na porce. Maso grilujeme po každé straně asi 3 minuty, potom porce vložíme na pánev s olejem, česnekem utřeným se solí a bobkovým listem. Smažíme asi 10 minut. Úhoře pokapeme octem, opepříme, přisolíme a dosmažíme do měkka.
  2. Maso upravíme na mísu, ozdobíme dílky citronu a snítkou petrželky.
  3. Podáváme s vařenými bramborami nebo bílým pečivem.