Dušená krkovička v hořčicové omáčce

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 1 ks
Hořčice plnotučná 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Nové koření celé 2 ks
Sádlo škvařené 30 g
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová krkovička 600 g
Voda pitná 200 ml
Zakysaná smetana 25 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme a po obou stranách opečeme na rozehřátém sádle. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme a podlijeme horkou vodou. Přidáme bobkový list, nové koření, vmícháme hořčici a dusíme doměkka. Během dušení maso podle potřeby podléváme.
  2. Měkké maso vyjmeme a necháme na teplém místě. Do omáčky vlijeme smetanu rozkvedlanou s hladkou moukou, chvíli povaříme a podle chuti přisolíme. Omáčku přecedíme na maso a krátce podusíme.