Dušená krkovička v hořčicové omáčce
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Hořčice plnotučná |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Nové koření celé |
2 ks |
Sádlo škvařené |
30 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová krkovička |
600 g |
Voda pitná |
200 ml |
Zakysaná smetana |
25 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme a po obou stranách opečeme na rozehřátém sádle. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme a podlijeme horkou vodou. Přidáme bobkový list, nové koření, vmícháme hořčici a dusíme doměkka. Během dušení maso podle potřeby podléváme.
- Měkké maso vyjmeme a necháme na teplém místě. Do omáčky vlijeme smetanu rozkvedlanou s hladkou moukou, chvíli povaříme a podle chuti přisolíme. Omáčku přecedíme na maso a krátce podusíme.