Vepřový bůček s fazolkami
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Fazolky mražené |
400 g |
Olej rostlinný |
30 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřový bok |
500 g |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytý bůček nakrájíme na kousky, osolíme a mírně opepříme. Podlijeme trochou horké vody a pečeme.
- Krátce před dopečením přidáme k masu oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Potom přidáme částečně rozmražené fazolky, podlijeme a dusíme doměkka.
- Nakonec pokrm podle chuti přisolíme a posypeme nasekanou petrželkou.