Vepřový bůček na rozmarýnu
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Rozmarýn sušený |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřový bok |
600 g |
Voda pitná |
400 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou cibuli nastrouháme a promícháme s rozmarýnem, pepřem, solí a špetkou muškátového oříšku. Vzniklou pastou po všech stranách potřeme omytý a osušený vepřový bok.
- Maso vložíme do pekáče, mírně podlijeme a v silně vyhřáté troubě pečeme doměkka. Upečený bůček nakrájíme na porce.