Rybí polévka s kysaným zelím

Ingredience


Cibule 50 g
Kapr obecný 400 g
Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Protlak rajčatový 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
Zakysaná smetana 4 polévková lžíce
Zelí kysané 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné porce kapra podusíme v troše vody pod pokličkou asi 20 minut.
  2. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle dozlatova, zaprášíme moukou a znovu osmahneme. Zředíme vývarem z ryby, přilijeme vodu, osolíme a chvíli povaříme. Přidáme rajčatový protlak, kysané zelí a ještě povaříme.
  3. Porce kapra vykostíme a nakrájíme na větší kousky. Upravíme je na talíře spolu se lžící smetany a vše zalijeme horkou polévkou.