Rybí polévka s kysaným zelím
Ingredience
Cibule |
50 g |
Kapr obecný |
400 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Protlak rajčatový |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
Zakysaná smetana |
4 polévková lžíce |
Zelí kysané |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné porce kapra podusíme v troše vody pod pokličkou asi 20 minut.
- Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle dozlatova, zaprášíme moukou a znovu osmahneme. Zředíme vývarem z ryby, přilijeme vodu, osolíme a chvíli povaříme. Přidáme rajčatový protlak, kysané zelí a ještě povaříme.
- Porce kapra vykostíme a nakrájíme na větší kousky. Upravíme je na talíře spolu se lžící smetany a vše zalijeme horkou polévkou.