Kapr po zbojnicku
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
250 g |
Kapr obecný |
800 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř bílý |
2 špetka |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Víno bílé |
1 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a omyté porce kapra osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, opepříme a pokapeme vínem. Necháme chvíli odležet.
- Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a spolu se slaninou nakrájenou na nudličky mírně osmahneme. Přidáme mletou papriku a bílý pepř.
- Alobal potřeme olejem, urovnáme na něj porce kapra a položíme na ně osmaženou cibuli se slaninou. Povrch poklademe vločkami másla a posypeme nasekanou petrželkou. Alobal pevně zabalíme.
- Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě 12-15 minut.