Kapr po zbojnicku

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 250 g
Kapr obecný 800 g
Máslo čerstvé 50 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř bílý 2 špetka
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Slanina vepřová 100 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Víno bílé 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté porce kapra osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, opepříme a pokapeme vínem. Necháme chvíli odležet.
  2. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a spolu se slaninou nakrájenou na nudličky mírně osmahneme. Přidáme mletou papriku a bílý pepř.
  3. Alobal potřeme olejem, urovnáme na něj porce kapra a položíme na ně osmaženou cibuli se slaninou. Povrch poklademe vločkami másla a posypeme nasekanou petrželkou. Alobal pevně zabalíme.
  4. Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě 12-15 minut.