Mii krob
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Chilli omáčka |
1 polévková lžíce |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibulka jarní |
4 ks |
Cukr krupice |
4 kávová lžička |
Cukr palmový |
3 kávová lžička |
Fazolové klíčky |
110 g |
Garnát obecný |
150 g |
Limetková šťáva |
1 polévková lžíce |
Nudle rýžové |
75 g |
Olej rostlinný |
50 cl |
Omáčka rybí |
2 polévková lžíce |
Omáčka švestková |
2 polévková lžíce |
Šalotka |
5 ks |
Sýr sójový - Tofu |
200 g |
Voda pitná |
100 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýžové nudle namočíme na 20 minut do studené vody (půl dávky), vodu slijeme a nudle osušíme papírovým ubrouskem. Nudle pak nakrájíme (nebo nastříháme) na menší kousky.
- V hlubší pánvi wok rozpálíme asi 8 - 10 cm oleje. Pro zkoušku, zda je olej již rozpálený, vhodíme do oleje kousek nudle. Po rozpálení na pánvi naprudko smažíme nudle. Když zezlátnou, obrátíme je - pak je vyjmeme z pánve perforovanou naběračkou - a necháme je odmastit na papírovém ubrousku.
- Potom v tomto oleji usmažíme (také asi 8 - 10 minut) nudličky tofu dozlatova a křupava. Stejným postupem je vyjmeme a necháme odmastit na papírovém ubrousku. Také šalotku smažíme po tofu ve stejném oleji. Dále přijdou na řadu garnáty, které osmažíme dorůžova.
- Z pánve wok slijeme olej, nahradíme jej rybí omáčkou, vodou, šťávou z limetek, švestkovou omáčkou, sladkou chilli omáčkou, cukrem a palmovým cukrem. Na středně silném ohni všechno mícháme asi 5 minut až do zhoustnutí směsi. Postupně přidáme smažené nudle, tofu, garnáty, nakládaný česnek a šalotku - a vše dobře mícháme, aby se ingredience dobře promísily.
- Hotovou směs vrstvíme na talíře a zdobíme nakrájenou syrovou zeleninou (fazolovými klíčky, kolečky naťové cibulky a chilli papričkami).