Mii krob

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Chilli omáčka 1 polévková lžíce
Chilli paprička 1 ks
Cibulka jarní 4 ks
Cukr krupice 4 kávová lžička
Cukr palmový 3 kávová lžička
Fazolové klíčky 110 g
Garnát obecný 150 g
Limetková šťáva 1 polévková lžíce
Nudle rýžové 75 g
Olej rostlinný 50 cl
Omáčka rybí 2 polévková lžíce
Omáčka švestková 2 polévková lžíce
Šalotka 5 ks
Sýr sójový - Tofu 200 g
Voda pitná 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýžové nudle namočíme na 20 minut do studené vody (půl dávky), vodu slijeme a nudle osušíme papírovým ubrouskem. Nudle pak nakrájíme (nebo nastříháme) na menší kousky.
  2. V hlubší pánvi wok rozpálíme asi 8 - 10 cm oleje. Pro zkoušku, zda je olej již rozpálený, vhodíme do oleje kousek nudle. Po rozpálení na pánvi naprudko smažíme nudle. Když zezlátnou, obrátíme je - pak je vyjmeme z pánve perforovanou naběračkou - a necháme je odmastit na papírovém ubrousku.
  3. Potom v tomto oleji usmažíme (také asi 8 - 10 minut) nudličky tofu dozlatova a křupava. Stejným postupem je vyjmeme a necháme odmastit na papírovém ubrousku. Také šalotku smažíme po tofu ve stejném oleji. Dále přijdou na řadu garnáty, které osmažíme dorůžova.
  4. Z pánve wok slijeme olej, nahradíme jej rybí omáčkou, vodou, šťávou z limetek, švestkovou omáčkou, sladkou chilli omáčkou, cukrem a palmovým cukrem. Na středně silném ohni všechno mícháme asi 5 minut až do zhoustnutí směsi. Postupně přidáme smažené nudle, tofu, garnáty, nakládaný česnek a šalotku - a vše dobře mícháme, aby se ingredience dobře promísily.
  5. Hotovou směs vrstvíme na talíře a zdobíme nakrájenou syrovou zeleninou (fazolovými klíčky, kolečky naťové cibulky a chilli papričkami).