Dietní rybí filé

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Filé rybí 300 g
Máslo čerstvé 15 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Vývar z hovězích kostí 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté porce filé osušíme, pokapeme citronovou šťávou, mírně osolíme a necháme chvíli odležet.
  2. Porce obalíme v hladké mouce a nasucho opečeme na teflonové pánvi. Podlijeme vývarem z kostí a pod pokličkou dusíme asi 30 minut. Podle potřeby můžeme podlít horkou vodou.
  3. Měkké filé vyjmeme a upravíme na nahřáté talíře. Do šťávy přidáme kousek másla, ale už nevaříme.