Dietní rybí filé
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Filé rybí |
300 g |
Máslo čerstvé |
15 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vývar z hovězích kostí |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Omyté porce filé osušíme, pokapeme citronovou šťávou, mírně osolíme a necháme chvíli odležet.
- Porce obalíme v hladké mouce a nasucho opečeme na teflonové pánvi. Podlijeme vývarem z kostí a pod pokličkou dusíme asi 30 minut. Podle potřeby můžeme podlít horkou vodou.
- Měkké filé vyjmeme a upravíme na nahřáté talíře. Do šťávy přidáme kousek másla, ale už nevaříme.