Špízy z rybího filé

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Feferony 4 ks
Filé rybí 600 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Okurka salátová 1 ks
Olej rostlinný 100 ml
Strouhanka 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 200 g
Vejce slepičí 3 ks
Žampiony čerstvé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté porce filé osušíme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 1 hodinu odležet.
  2. Porce nakrájíme na kousky a napichujeme je na jehlu střídavě s kousky sýru, okurky, žampionů a feferonky.
  3. Špízy obalíme v mouce, vejcích a ve strouhance. Pečeme je na pánvi na rozehřátém oleji dozlatova.