Špízy z rybího filé
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Feferony |
4 ks |
Filé rybí |
600 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Okurka salátová |
1 ks |
Olej rostlinný |
100 ml |
Strouhanka |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
200 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Žampiony čerstvé |
150 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté porce filé osušíme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 1 hodinu odležet.
- Porce nakrájíme na kousky a napichujeme je na jehlu střídavě s kousky sýru, okurky, žampionů a feferonky.
- Špízy obalíme v mouce, vejcích a ve strouhance. Pečeme je na pánvi na rozehřátém oleji dozlatova.