Červená kari pasta

Ingredience


Česnek 5 stroužek
Chilli paprička 15 ks
Citronová tráva 2 ks
Galgan 1 ks
Kafirové listy 5 ks
Koriandr celý 6 ks
Koriandr mletý 1 kávová lžička
Krevetová pasta 2 kávová lžička
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Šalotka 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Paprikové lusky odřízneme od stopky, podélně rozřízneme, odstraníme jádra a na 2 minuty ponoříme do horké vody, aby změkly. Poté papriky nahrubo nasekáme.
  2. V mixéru zpracujeme chilli papričky, voňatku citrónovou, galgán a kaffirové listy na homogenní pastu. Přidáme česnek, šalotku, koriandr kořen (i pražený mletý) a garnátovou pastu. V případě, že se suroviny nespojí do husté pasty, si pomůžeme trochou rostlinného oleje.
  3. Hotovou pastu můžeme ihned upotřebit nebo ji uchováváme ve vzduchotěsné nádobě v lednici (vydrží 2 týdny) nebo v mrazáku (vydrží 2 měsíce).