Červená kari pasta
Ingredience
Česnek |
5 stroužek |
Chilli paprička |
15 ks |
Citronová tráva |
2 ks |
Galgan |
1 ks |
Kafirové listy |
5 ks |
Koriandr celý |
6 ks |
Koriandr mletý |
1 kávová lžička |
Krevetová pasta |
2 kávová lžička |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Šalotka |
4 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 15 porcí
- Paprikové lusky odřízneme od stopky, podélně rozřízneme, odstraníme jádra a na 2 minuty ponoříme do horké vody, aby změkly. Poté papriky nahrubo nasekáme.
- V mixéru zpracujeme chilli papričky, voňatku citrónovou, galgán a kaffirové listy na homogenní pastu. Přidáme česnek, šalotku, koriandr kořen (i pražený mletý) a garnátovou pastu. V případě, že se suroviny nespojí do husté pasty, si pomůžeme trochou rostlinného oleje.
- Hotovou pastu můžeme ihned upotřebit nebo ji uchováváme ve vzduchotěsné nádobě v lednici (vydrží 2 týdny) nebo v mrazáku (vydrží 2 měsíce).