Bulharský skopový guláš

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Brambory 200 g
Česnek 10 g
Cibule 100 g
Mrkev kořen 200 g
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Skopová kýta 200 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 150 ml
Zázvor mletý 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek zpěníme na oleji, přidáme omyté, na kostičky nakrájené maso, osolíme a okořeníme. Podlijeme vodou a dusíme do poloměkka.
  2. Potom přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou mrkev a oloupané, na kousky nakrájené brambory. Pokrm dopečeme ve středně vyhřáté troubě.
  3. Při podávání posypeme každou porci nasekanou pažitkou.