Bulharský skopový guláš
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Brambory |
200 g |
Česnek |
10 g |
Cibule |
100 g |
Mrkev kořen |
200 g |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Skopová kýta |
200 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
150 ml |
Zázvor mletý |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek zpěníme na oleji, přidáme omyté, na kostičky nakrájené maso, osolíme a okořeníme. Podlijeme vodou a dusíme do poloměkka.
- Potom přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou mrkev a oloupané, na kousky nakrájené brambory. Pokrm dopečeme ve středně vyhřáté troubě.
- Při podávání posypeme každou porci nasekanou pažitkou.