Hovězí hranolky v ostré směsi
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Feferony |
2 ks |
Hovězí maso zadní |
400 g |
Lečo sterilované |
400 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
40 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar z hovězích kostí |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle. Přidáme omyté, na hranolky nakrájené hovězí maso a za stálého míchání je opékáme, až se vydusí na tuk. Osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a znovu osmahneme. Podlijeme vývarem, rozmícháme a dusíme.
- Po chvíli přidáme sterilované lečo a očištěné, nasekané feferonky. Za častého míchání a podlévání vývarem dusíme doměkka.