Kapustový svítek s uzeným masem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Kapusta hlávková 150 g
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hrubá 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Uzené maso vařené 50 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme omytou, najemno nakrájenou kapustu a bez přidání vody ji zvolna dusíme doměkka. Dušenou kapustu odstavíme z plotny, přidáme na kostičky nakrájené uzené maso, česnek utřený se solí, pepř, mouku, žloutek a vše promícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
  2. Hmotu rozprostřeme na olejem vymazanou pánev a svítek zvolna opečeme po obou stranách.
  3. Po vychladnutí svítek nakrájíme na kostky a krátce povaříme ve vývaru.