Kapustový svítek s uzeným masem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kapusta hlávková |
150 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hrubá |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Uzené maso vařené |
50 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme omytou, najemno nakrájenou kapustu a bez přidání vody ji zvolna dusíme doměkka. Dušenou kapustu odstavíme z plotny, přidáme na kostičky nakrájené uzené maso, česnek utřený se solí, pepř, mouku, žloutek a vše promícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
- Hmotu rozprostřeme na olejem vymazanou pánev a svítek zvolna opečeme po obou stranách.
- Po vychladnutí svítek nakrájíme na kostky a krátce povaříme ve vývaru.