Hovězí pečeně na žampionech

Ingredience


Cibule 200 g
Hovězí maso zadní 750 g
Kmín celý 2 g
Mouka pšeničná hladká T 650 80 g
Pepř černý mletý 1 g
Slanina vepřová 37.5 g
Sůl 25 g
Tuk 100 g
Voda pitná 1500 ml
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso opláchneme, nakrájíme na větší kusy, protkneme slaninou, osolíme a opepříme.
  2. Cibuli oloupeme, nasekáme, osmažíme na tuku dorůžova a přidáme kmín.
  3. V základu opečeme maso, zalijeme je trochou vody, přikryjeme poklicí a dusíme v troubě doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vodou.
  4. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a dobře rozšleháme. Za občasného prošlehání omáčku vaříme nejméně 20 minut.
  5. Nakonec omáčku procedíme hustým cedníkem, vložíme do ní očištěné, na plátky nakrájené a na tuku podušené žampiony, přisolíme a ještě krátce povaříme.