Kuře na kešu

Ingredience


Česnek 6 stroužek
Chilli paprička sušená 2 ks
Cibule 1 ks
Cibule - nať 2 polévková lžíce
Cukr krupice 1 kávová lžička
Kuřecí prsa 500 g
Mrkev kořen 1 ks
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Omáčka rybí 2 polévková lžíce
Omáčka ústřicová 2 polévková lžíce
Ořechy Kešu 80 g
Paprika červená 1 ks
Pepř bílý 0.5 kávová lžička
Šalotka 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sušené chilli papričky zbavíme stopek a ostrým úzkým nožem rozporcujeme na centimetrové dílky, semínka vyhodíme. V menší misce smícháme rybí a ústřicovou omáčku s cukrem.
  2. Na středně silném ohni rozpálíme na pánvi wok olej a asi 3 minuty v něm restujeme kešu oříšky (do zlatavého zhnědnutí). Oříšky vyjmeme z pánve perforovanou naběračkou a dáme odmastit na papírový ubrousek. V tomto oleji dále smažíme na prudkém ohni chilli papričky až do ztmavnutí (nikoliv zčernání nebo připálení!). Opět je vyndáme perforovanou naběračkou a necháme odmastit na papírovém ubrousku.
  3. Nakonec na tomto oleji ještě na středně silném ohni osmahneme 3 stroužky česneku. K tomu přidáme polovinu kuřecího masa a asi 5 minut smažíme na středně silném ohni.
  4. Totéž opakujeme i s druhou polovinou masa (včetně česneku) a vždy vše vyjmeme perforovanou naběračkou a odmastíme na ubrousku. Pak opět kuře vrátíme zpět do pánve.
  5. Do pánve ke kuřeti přidáme sladkou papriku, mrkev, cibuli a směs omáček a za stálého míchání smažíme asi 2 minuty. Podle chuti dosolíme. Přidáme opražené kešu oříšky, chilli papričky a naťovou cibulku a vše dobře promícháme. Můžeme lehce posypat bílým pepřem.