Kuře na kešu
Ingredience
Česnek |
6 stroužek |
Chilli paprička sušená |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Cibule - nať |
2 polévková lžíce |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Kuřecí prsa |
500 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
2 polévková lžíce |
Omáčka ústřicová |
2 polévková lžíce |
Ořechy Kešu |
80 g |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř bílý |
0.5 kávová lžička |
Šalotka |
2 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sušené chilli papričky zbavíme stopek a ostrým úzkým nožem rozporcujeme na centimetrové dílky, semínka vyhodíme. V menší misce smícháme rybí a ústřicovou omáčku s cukrem.
- Na středně silném ohni rozpálíme na pánvi wok olej a asi 3 minuty v něm restujeme kešu oříšky (do zlatavého zhnědnutí). Oříšky vyjmeme z pánve perforovanou naběračkou a dáme odmastit na papírový ubrousek. V tomto oleji dále smažíme na prudkém ohni chilli papričky až do ztmavnutí (nikoliv zčernání nebo připálení!). Opět je vyndáme perforovanou naběračkou a necháme odmastit na papírovém ubrousku.
- Nakonec na tomto oleji ještě na středně silném ohni osmahneme 3 stroužky česneku. K tomu přidáme polovinu kuřecího masa a asi 5 minut smažíme na středně silném ohni.
- Totéž opakujeme i s druhou polovinou masa (včetně česneku) a vždy vše vyjmeme perforovanou naběračkou a odmastíme na ubrousku. Pak opět kuře vrátíme zpět do pánve.
- Do pánve ke kuřeti přidáme sladkou papriku, mrkev, cibuli a směs omáček a za stálého míchání smažíme asi 2 minuty. Podle chuti dosolíme. Přidáme opražené kešu oříšky, chilli papričky a naťovou cibulku a vše dobře promícháme. Můžeme lehce posypat bílým pepřem.