Ovesné rohlíčky

Ingredience


Cukr třtinový 40 g
Cukr vanilka 0.5 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 130 g
Ovesné vločky 100 g
Tuk Hera jedlý 100 g
Voda pitná 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ovesné vločky nasucho opražíme a umeleme je. Cukr rozpustíme ve vodě.
  2. Ze všech přísad vypracujeme těsto a necháme je nejméně 2 hodiny v chladu odležet.
  3. Těsto rozválíme na plát silný asi 5 mm a vykrajujeme z něj tvary rohlíčků. Urovnáme je na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
  4. Upečené rohlíčky odebereme z plechu a necháme vychladnout. Cukroví má mít nazlátlé okraje.