Ovesné rohlíčky
Ingredience
Cukr třtinový |
40 g |
Cukr vanilka |
0.5 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
130 g |
Ovesné vločky |
100 g |
Tuk Hera jedlý |
100 g |
Voda pitná |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Ovesné vločky nasucho opražíme a umeleme je. Cukr rozpustíme ve vodě.
- Ze všech přísad vypracujeme těsto a necháme je nejméně 2 hodiny v chladu odležet.
- Těsto rozválíme na plát silný asi 5 mm a vykrajujeme z něj tvary rohlíčků. Urovnáme je na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
- Upečené rohlíčky odebereme z plechu a necháme vychladnout. Cukroví má mít nazlátlé okraje.