Čínská vepřová pečeně

Ingredience


Cibule 100 g
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Pepř bílý 1 špetka
Sardelová pasta 1 polévková lžíce
Slanina vepřová 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová kýta 1000 g
Voda pitná 200 ml
Zakysaná smetana 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté maso protkneme proužky slaniny, osolíme a mírně opepříme. Na povrchu potřeme kýtu sardelovou pastou.
  2. Na pekáči rozehřejeme máslo, osmahneme na něm oloupanou, jemně nasekanou cibuli, vložíme maso a osmahneme je po všech stranách. Podlijeme vodou a pečeme doměkka ve vyhřáté troubě.
  3. Měkké maso vyjmeme, do šťávy vlijeme smetanu rozkvedlanou s moukou a chvíli povaříme. Před podáváním omáčku zakapeme trochou citronové šťávy.