Čínská vepřová pečeně
Ingredience
Cibule |
100 g |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Pepř bílý |
1 špetka |
Sardelová pasta |
1 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová kýta |
1000 g |
Voda pitná |
200 ml |
Zakysaná smetana |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a omyté maso protkneme proužky slaniny, osolíme a mírně opepříme. Na povrchu potřeme kýtu sardelovou pastou.
- Na pekáči rozehřejeme máslo, osmahneme na něm oloupanou, jemně nasekanou cibuli, vložíme maso a osmahneme je po všech stranách. Podlijeme vodou a pečeme doměkka ve vyhřáté troubě.
- Měkké maso vyjmeme, do šťávy vlijeme smetanu rozkvedlanou s moukou a chvíli povaříme. Před podáváním omáčku zakapeme trochou citronové šťávy.