Karamelový nákyp

Ingredience


Cukr moučkový 40 g
Cukr vanilka 40 g
Máslo čerstvé 60 g
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hrubá 70 g
Strouhanka 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 5 ks
Voda pitná 5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cukr zahříváme na pánvi za stálého míchání, až zhnědne. Přilijeme vodu a povaříme na karamel. Potom přidáme mléko a 50 g másla a když je vše horké, vmícháme mouku. Mícháme tak dlouho, až se těsto nechytá nádoby.
  2. Do prochladlého těsta přimícháme vanilkový cukr, postupně po jednom žloutky a nakonec pevný sníh ušlehaný z bílků.
  3. Nákyp pečeme v máslem vymazané a strouhankou vysypané formě asi 45 minut ve středně vyhřáté troubě.