Karamelový nákyp
Ingredience
Cukr moučkový |
40 g |
Cukr vanilka |
40 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hrubá |
70 g |
Strouhanka |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
5 ks |
Voda pitná |
5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Cukr zahříváme na pánvi za stálého míchání, až zhnědne. Přilijeme vodu a povaříme na karamel. Potom přidáme mléko a 50 g másla a když je vše horké, vmícháme mouku. Mícháme tak dlouho, až se těsto nechytá nádoby.
- Do prochladlého těsta přimícháme vanilkový cukr, postupně po jednom žloutky a nakonec pevný sníh ušlehaný z bílků.
- Nákyp pečeme v máslem vymazané a strouhankou vysypané formě asi 45 minut ve středně vyhřáté troubě.