Sladkokyselé čínské kuře

Ingredience


Ananas 1 ks
Cibule 1 ks
Kari koření 1 špetka
Kečup 2 polévková lžíce
Kuřecí prsa 225 g
Med včelí 1 polévková lžíce
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Paprikové lusky čerstvé 2 ks
Pažitka 2 polévková lžíce
Pepř černý celý 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Sójové výhonky 100 g
Solamyl 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vývar drůbeží 75 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Ve wok pánvi rozpálíme olej a maso asi 3minuty restujeme. Poté přidáme na kousky nakrájenou cibuli, nakrájenou papriku zbavenou semínek, sójové klíčky a za stálého míchání restujeme další asi 3minuty.
  2. Přidáme vývar, sójovou omáčku, ocet, kečup, med a na kousky nakrájený ananas. Vše restujeme ještě cca 2minuty, dokud maso není zcela hotové.
  3. Mezitím smícháme maizenu s troškou vody, vlijeme do pánve a vše vaříme za stálého míchání dokud omáčka nezhoustne. Dochutíme a směs těsně před podáváním posypeme nadrobno nasekanou pažitkou.