Sladkokyselé čínské kuře
Ingredience
Ananas |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Kari koření |
1 špetka |
Kečup |
2 polévková lžíce |
Kuřecí prsa |
225 g |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Paprikové lusky čerstvé |
2 ks |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sójové výhonky |
100 g |
Solamyl |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vývar drůbeží |
75 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Ve wok pánvi rozpálíme olej a maso asi 3minuty restujeme. Poté přidáme na kousky nakrájenou cibuli, nakrájenou papriku zbavenou semínek, sójové klíčky a za stálého míchání restujeme další asi 3minuty.
- Přidáme vývar, sójovou omáčku, ocet, kečup, med a na kousky nakrájený ananas. Vše restujeme ještě cca 2minuty, dokud maso není zcela hotové.
- Mezitím smícháme maizenu s troškou vody, vlijeme do pánve a vše vaříme za stálého míchání dokud omáčka nezhoustne. Dochutíme a směs těsně před podáváním posypeme nadrobno nasekanou pažitkou.