Jemný závin s hruškami
Ingredience
Citronová kůra |
1 špetka |
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
1 ks |
Hrozinky |
1 hrst |
Hrušky |
500 g |
Máslo čerstvé |
320 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g |
Ocet kvasný lihový |
2 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Do mouky nakrájíme máslo, přidáme vejce, ocet a cukr. Vše rychle zpracujeme.
- Těsto rozdělíme na dva díly a každý vyválíme na plechu na plát. Mezi pláty dáme oloupané, nakrouhané hrušky a posypeme je cukrem, citronovou kůrou a rozinkami. Těsto po okrajích dobře přitiskneme a povrch závinu potřeme 20 g rozpuštěného másla.
- Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.