Jemný závin s hruškami

Ingredience


Citronová kůra 1 špetka
Cukr krupice 2 polévková lžíce
Cukr vanilka 1 ks
Hrozinky 1 hrst
Hrušky 500 g
Máslo čerstvé 320 g
Mouka pšeničná hladká T 650 300 g
Ocet kvasný lihový 2 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mouky nakrájíme máslo, přidáme vejce, ocet a cukr. Vše rychle zpracujeme.
  2. Těsto rozdělíme na dva díly a každý vyválíme na plechu na plát. Mezi pláty dáme oloupané, nakrouhané hrušky a posypeme je cukrem, citronovou kůrou a rozinkami. Těsto po okrajích dobře přitiskneme a povrch závinu potřeme 20 g rozpuštěného másla.
  3. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.