Staročeské masové knedlíčky
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso přední |
200 g |
Mouka polohrubá |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Zázvor mletý |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso jemně umeleme spolu s oloupanou cibulí. Směs okořeníme pepřem, solí a zázvorem, přidáme mouku a vejce a vše dobře promícháme.
- Z hmoty tvarujeme navlhčenýma rukama malé knedlíčky, které použijeme jako vložku do polévky.
- Masové knedlíčky vaříme ve vývaru ochuceném česnekem utřeným se solí.