Houbové knedlíčky do polévky

Ingredience


Cibule 1 ks
Houby čerstvé 200 g
Mléko polotučné 1 dl
Mouka pšeničná hrubá 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Slanina vepřová 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1 l
Žemle tuková 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme a osmahneme na ní oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a očištěné, na plátky nakrájené houby. Odstavíme z plotny.
  2. Do směsi vmícháme na kostičky nakrájenou, předem v mléce namočenou žemli, sůl, pepř, nasekanou petrželku, mouku a vejce. Vše dobře promícháme.
  3. Z hmoty tvarujeme navlhčenýma rukama malé knedlíčky a zaváříme je do vroucí osolené vody. Zvolna vaříme asi 5 minut.