Houbové knedlíčky do polévky
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
200 g |
Mléko polotučné |
1 dl |
Mouka pšeničná hrubá |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
Žemle tuková |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme a osmahneme na ní oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a očištěné, na plátky nakrájené houby. Odstavíme z plotny.
- Do směsi vmícháme na kostičky nakrájenou, předem v mléce namočenou žemli, sůl, pepř, nasekanou petrželku, mouku a vejce. Vše dobře promícháme.
- Z hmoty tvarujeme navlhčenýma rukama malé knedlíčky a zaváříme je do vroucí osolené vody. Zvolna vaříme asi 5 minut.