Mleté maso dušené s okurkami
Ingredience
Cibule |
200 g |
Kečup |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
50 g |
Maso mleté - mix |
400 g |
Okurka salátová |
600 g |
Olej rostlinný |
50 ml |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Tymián sušený |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mleté maso smícháme s vejcem, oloupanou, jemně nakrájenou cibulí, pepřem, solí a mletou paprikou.
- Směs vložíme do kastrolu s horkým olejem a opékáme asi 2 minuty. Potom maso rozdělíme vidličkou na malé kousky, osmahneme, přidáme kečup, tymián, oloupaná, na kousky nakrájená rajčata a chvíli zvolna dusíme.
- Přidáme oloupané, na kostky nakrájené okurky a dusíme asi 30 minut pod pokličkou.