Mleté maso dušené s okurkami

Ingredience


Cibule 200 g
Kečup 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 50 g
Maso mleté - mix 400 g
Okurka salátová 600 g
Olej rostlinný 50 ml
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 4 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Tymián sušený 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mleté maso smícháme s vejcem, oloupanou, jemně nakrájenou cibulí, pepřem, solí a mletou paprikou.
  2. Směs vložíme do kastrolu s horkým olejem a opékáme asi 2 minuty. Potom maso rozdělíme vidličkou na malé kousky, osmahneme, přidáme kečup, tymián, oloupaná, na kousky nakrájená rajčata a chvíli zvolna dusíme.
  3. Přidáme oloupané, na kostky nakrájené okurky a dusíme asi 30 minut pod pokličkou.