Kachna se žampiony a šalotkami

Ingredience


Kachna mražená 2000 g
Mrkev kořen 100 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 100 g
Slanina vepřová 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 2 dl
Voda pitná 400 ml
Žampiony čerstvé 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou a omytou kachnu osolíme a opepříme. Pečeme ji pod pokličkou v troubě téměř doměkka za občasného polévání vypečenou šťávou. Podle potřeby můžeme podlít trochou horké vody.
  2. Oloupanou mrkev nastrouháme na nudličky, očištěné žampiony nakrájíme na plátky a spolu s očištěnými šalotkami osmažíme na slanině.
  3. Když je maso téměř měkké, odstraníme pokličku, přidáme osmaženou zeleninovou směs a za občasného podlévání vínem a přelévání šťávou dopečeme doměkka.