Kachna se žampiony a šalotkami
Ingredience
Kachna mražená |
2000 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
100 g |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
2 dl |
Voda pitná |
400 ml |
Žampiony čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěnou a omytou kachnu osolíme a opepříme. Pečeme ji pod pokličkou v troubě téměř doměkka za občasného polévání vypečenou šťávou. Podle potřeby můžeme podlít trochou horké vody.
- Oloupanou mrkev nastrouháme na nudličky, očištěné žampiony nakrájíme na plátky a spolu s očištěnými šalotkami osmažíme na slanině.
- Když je maso téměř měkké, odstraníme pokličku, přidáme osmaženou zeleninovou směs a za občasného podlévání vínem a přelévání šťávou dopečeme doměkka.