Kapr po švýcarsku
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Kapr obecný |
600 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Olej rostlinný |
50 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
80 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Zakysaná smetana |
1 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a omyté porce kapra osušíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet.
- Potom maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce a ve smetaně rozšlehané se žloutky a nastrouhaným sýrem. Porce ihned vkládáme do rozehřátého oleje a po obou stranách je opékáme dozlatova.
- Opečené porce urovnáme do pekáčku, pokapeme rozpuštěným máslem a v horké troubě dopečeme.