Kapr po švýcarsku

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Kapr obecný 600 g
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Olej rostlinný 50 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 80 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Zakysaná smetana 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté porce kapra osušíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet.
  2. Potom maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce a ve smetaně rozšlehané se žloutky a nastrouhaným sýrem. Porce ihned vkládáme do rozehřátého oleje a po obou stranách je opékáme dozlatova.
  3. Opečené porce urovnáme do pekáčku, pokapeme rozpuštěným máslem a v horké troubě dopečeme.