Polévka zeleninová bílá
Ingredience
Celer bulvový |
0.25 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
1 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1.5 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Muškátový oříšek |
1 ks |
Petržel kořen |
1 ks |
Petržel - nať |
1 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vývar zeleninový |
0.25 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, kterou poté po částech zalijeme vývarem a řádně rozmícháme a necháme povařit.
- Přidáme zeleninu rozkrájenou na nudličky a necháme uvařit do měkka.
- Polévku osolíme, chvilku povaříme a po odstavení zalijeme žloutkem rozkvedlaným v mléce.
- Na závěr posypeme polévku petrželovou natí a špetkou muškátového květu.