Kapr podle Petra Voka

Ingredience


Česnek 25 g
Kapr obecný 1000 g
Olej rostlinný 100 ml
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Paprikové lusky čerstvé 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Slanina vepřová 150 g
Voda pitná 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté porce kapra protkneme proužky slaniny, posypeme mletou paprikou, potřeme česnekem utřeným se solí a opepříme. Maso opečeme po obou stranách na pánvi s rozehřátým olejem. Za občasného podlévání horkou vodou pečeme pod pokličkou doměkka.
  2. Upečené porce kapra upravíme na talíře a ozdobíme nasekanou petrželkou a na proužky nakrájenou paprikou.