Kapr podle Petra Voka
Ingredience
Česnek |
25 g |
Kapr obecný |
1000 g |
Olej rostlinný |
100 ml |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Paprikové lusky čerstvé |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
150 g |
Voda pitná |
400 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a omyté porce kapra protkneme proužky slaniny, posypeme mletou paprikou, potřeme česnekem utřeným se solí a opepříme. Maso opečeme po obou stranách na pánvi s rozehřátým olejem. Za občasného podlévání horkou vodou pečeme pod pokličkou doměkka.
- Upečené porce kapra upravíme na talíře a ozdobíme nasekanou petrželkou a na proužky nakrájenou paprikou.