Kapr pečený s jablky a křenem

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Jablka 300 g
Kapr obecný 1000 g
Křen 120 g
Olej rostlinný 100 ml
Strouhanka 80 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 120 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté porce kapra osolíme a vložíme do kastrolu. Maso posypeme nastrouhaným křenem smíchaným s oloupanými, nastrouhanými jablky, pokapeme citronovou šťávou a zalijeme vínem. Necháme v chladu odležet asi 5 hodin.
  2. Porce kapra vyjmeme, obalíme ve strouhance a zvolna pečeme na pánvi na oleji dozlatova. Potom přidáme křen s jablky a ještě asi 10 minut dopékáme.
  3. Porce kapra upravíme na talíře a navršíme na ně směs jablek s křenem.