Kapr pečený s jablky a křenem
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Jablka |
300 g |
Kapr obecný |
1000 g |
Křen |
120 g |
Olej rostlinný |
100 ml |
Strouhanka |
80 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
120 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a omyté porce kapra osolíme a vložíme do kastrolu. Maso posypeme nastrouhaným křenem smíchaným s oloupanými, nastrouhanými jablky, pokapeme citronovou šťávou a zalijeme vínem. Necháme v chladu odležet asi 5 hodin.
- Porce kapra vyjmeme, obalíme ve strouhance a zvolna pečeme na pánvi na oleji dozlatova. Potom přidáme křen s jablky a ještě asi 10 minut dopékáme.
- Porce kapra upravíme na talíře a navršíme na ně směs jablek s křenem.