Gratinované vepřové kotlety s rajčaty

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 150 g
Sádlo škvařené 20 g
Strouhanka 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
Vepřové kotlety 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřové kotlety omyjeme, vykostíme a naklepeme. Maso osolíme, opepříme, poprášíme moukou a po obou stranách opečeme na rozehřátém sádle.
  2. Opečené kotlety přendáme do pekáčku, potřeme rozetřeným česnekem, poklademe omytými, na plátky nakrájenými rajčaty a posypeme nastrouhaným sýrem smíchaným se strouhankou. Povrch zakapeme máslem a pokrm gratinujeme v silně vyhřáté troubě.